Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vandaag precies vijftien jaar geleden opende AH een nieuwe winkel aan de Prins Bernhardstraat in Asten. De openingshandeling werd verricht door niemand minder dan Nance Coolen! Lees mijn artikel dat die dag in het ED verscheen.

 

Half Asten bekijkt Albert Heijn

(Door onze correspondente Marie-Louise Klomp)

ASTEN - Langzaam schuifelt het massaal opgekomen winkelende publiek door de brede gangpaden van de nieuwe Albert Heijnwinkel in Asten. Producten en prijzen worden kritisch bekeken en door een enkeling peperduur bevonden. Maar de meeste klanten zeulen inmiddels al door de winkel met een overvol winkelwagentje. En nieuw of niet, ook hier zijn er exemplaren bij die maar niet gewoon rechtdoor willen rijden.

Behalve gewinkeld wordt er ook veel gebuurt, want half Asten lijkt vanmiddag wel op de been te zijn. Bij de gratis koffie met gebak staat een lange rij en iedereen neemt de tijd om daar eens lekker van te genieten.

Ook bij de retourshop, een eindje verderop aan de rand van het ruime parkeerterrein, reageren de mensen enthousiast. Terwijl het hele gebouwtje nog ruikt naar de verf verdwijnen melkpakken, blikken, glas, plastic flacons en batterijen in de kleurrijke openingen. "Dat scheelt weer in het aantal keren dat ik de grijze bak aan de straat moet zetten", laat een mevrouw weten. "Maar we zullen thuis wel een aantal dozen neer moeten zetten om alles nog meer te kunnen scheiden."

Nadat Nance donderdagmorgen de AH winkel opende, assisteerde zij milieuwethouder Harrie van den Heuvel bij de officiële opening van de retourshop. Al binnenwandelend in de kleurrijke retourshop lijkt het alsof men zo in een stripboek stapt. Daarom is de retourshop vooral voor kinderen heel aantrekkelijk. Het interieur werd ontworpen door P&P Projects bv uit Asten, een bedrijf dat onder meer decors en interieurs vormgeeft voor pret- en wetenschapsparken, beurzen en grootschalige horecagelegenheden. In de retourshop kan men onder meer wit, groen en bruin glas inleveren, maar ook schoenen, kunststof en plastic flessen, kartonnen drankverpakking, blik, papier en karton, kleding en textiel en batterijen. Er is zelfs een fonteintje waar men zijn handen kan wassen.