Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Blijkbaar gaan nogal wat mensen dit keer niet stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Ze zeggen zwaar teleurgesteld te zijn in de politiek en dat willen ze aan de politici duidelijk maken door geen gehoor te geven aan de oproep om te gaan stemmen.

Nou, dat is een goed idee, dat zal zeker helpen . Dan zal het hier na de verkiezingen in een sneltreinvaart wel een welvaartsstaat worden. Dat we met zijn allen niet eerder op dit lumineus idee zijn gekomen.  Of ben ik nu te cynisch?

Werklozen geven de regering de schuld dat ze op straat zijn komen staan en niet meer aan de bak kunnen komen. Chronisch zieken klagen dat ze helemaal geen vergoeding meer krijgen voor hun broodnodige medicijnen en weer anderen vinden het teveel moeite om zich in de verschillende verkiezingsprogramma’s te verdiepen.  Vooral van de eerste twee kan ik het me voorstellen dat ze hevig teleurgesteld zijn. Het is ook afschuwelijk als je werkloos raakt, of chronisch ziek bent en dan ook nog als bonus je eigen medicijnen mag betalen. Zelf word ik ook niet blij van deze crisis en de harde maatregelen waarmee de regering denkt ons land uit de crisis te halen. Als astmapatiënt weet ik wat het is om chronisch ziek te zijn. Bovendien heb ik onlangs zelf de beslissing genomen om te stoppen met mijn baan, omdat ik door de crisis als freelancer toch al bijna geen werk meer kreeg. Dus ik weet een beetje waar ik over praat. Maar ik ga zeker stemmen, dat recht laat ik me door niemand ontnemen.  En ja, ook ik ben teleurgesteld in de regering. Ik denk dat de bezuinigingen te rigoureus zijn, vooral voor de mensen met een kleinere portemonnee. Dus wil ik daar graag wat aan doen en dat kan volgens mij alleen door te gaan stemmen.

In onze gemeente lijken de verschillende partijprogramma’s in grote lijnen best wel op elkaar. De verschillen zitten veelal in de kleine details. Ik stem dus vooral met mijn hart en op de persoon. Ik kijk of iemand integer is gebleken door de jaren heen en laat me door anderen niets aanpraten. Waarom zouden ze in buurgemeente Helmond een van de, wat mij betreft, meest integere politici een week voor de verkiezingen zwart maken? Om er zelf beter van te worden natuurlijk. Als je maar hard genoeg roept dat iemand opeens niet meer deugt, dan zijn er altijd kiezers die je kunt beïnvloeden. Waarom komt het nu pas op straat te liggen en niet enkele weken eerder, toen dit allemaal speelde? Volgens mij gewoon omdat de verkiezingen toen nog net te ver weg waren. Hier is iemand heel strategisch  bezig geweest. Politiek is en blijft namelijk een spel dat niet altijd door iedereen eerlijk wordt gespeeld, want er zijn nu eenmaal mensen die niet tegen hun verlies kunnen.

Maar ik laat me daar niet door op mijn kop zitten. Ik gebruik mijn verstand, maar luister ook naar de stem van mijn hart zodat mijn stem niet verloren gaat. Ik blijf vechten voor een betere wereld, en die komt er niet door alleen maar te klagen en verder niets te doen. En mocht dat dan toch niet lukken, dan kan ik in ieder geval zeggen dat ik er mijn best voor heb gedaan.