Mag ik me even voorstellen. Ik ben Marie-Louise Klomp en schrijven is mijn passie.

Ruim 25 jaar ben ik werkzaam geweest als freelancejournalist bij het Eindhovens Dagblad. Ik schreef vooral over Astense en regionale gebeurtenissen die uiteenliepen van politieke items tot en met recensies over toneelstukken en muziekfestivals. Maar er kwamen nog veel meer dingen op mijn pad. Zo kon het zijn dat ik het ene moment schreef over iemand met een zeldzame bloedziekte die zijn medicijnen niet vergoed kreeg door de ziektekostenverzekering, en het andere moment een verslag moest doen over het verwijderen van een brug over het kanaal. Calamiteiten zoals een brand, een bankoverval, of een ernstig verkeersongeluk ontsnapten ook niet aan mijn pen. Maar voor verhalen over een toiletpot uitgevoerd in Delfts blauw, of een rundveetentoonstelling was ik ook te porren.

Voor een infoblad van een woningbouwvereniging heb ik zo'n zeven jaar diverse artikelen geschreven. Daarvoor moest ik regelmatig een dagje meedraaien met bijvoorbeeld een cv-monteur, of met het baliepersoneel.

Als vrijwilliger heb ik onder meer het redactionele nieuws verzorgd voor de lokale radio en was ik enkele jaren PR- en communicatiemedewerker bij een muziekvereniging.

Het maakt me dus niet uit over welke onderwerpen het gaat, voor mij zijn ze allemaal even boeiend. Van ieder onderwerp waarover ik schrijf, steek ik namelijk zelf ook weer een heleboel op.