Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Wat boft Asten met een pastoor als Pieter Scheepers. Ik had al heel wat goede dingen over hem gehoord en was ook al wel tot de conclusie gekomen dat het een echt mensenmens moest zijn. Maar pas toen ik hem gisteren persoonlijk ontmoette, wist ik dat ook zeker.

Zonder dat pastoor Pieter me kende, las hij mijn debuutroman. Het onderwerp homoseksualiteit, en vooral het bespreekbaar maken ervan, vond hij zo interessant, dat hij zonder aarzelen mijn boek aanschafte. Hij had mijn boek nog niet eens uit, of zijn eerste reactie verscheen al op mijn facebookpagina. "Prachtig boek. Complimenten." Een prachtige recensie van zijn hand verscheen, meteen nadat hij het boek uit had, op facebook en op Bol.com. Tja, als iemand zijn nek zo voor je uitsteekt, dan nodig je hem toch minstens uit voor een kopje thee.
Gisterenmiddag was het zo ver. Met mijn boek onder zijn arm stond pastoor Pieter voor de deur, want ja, ik moest het boek wel even signeren. Nou dat heb ik dan ook met heel veel plezier gedaan.
In een mum van tijd ontspon zich een prachtig, warm gesprek, waarin uiteraard mijn boek, maar vooral het thema homoseksualiteit ter sprake kwam. Pastoor Pieter vindt het enorm belangrijk om dit onderwerp zoveel mogelijk bespreekbaar te maken. En samen met mij heeft hij dan ook allerlei manieren zitten bedenken hoe we dit nog verder uit kunnen dragen. Ook hij is van mening dat iedereen mag zijn zoals hij is, ongeacht geaardheid. Hij hoopt dat mijn boek mensen aan het denken zet om eerlijk naar zichzelf te kijken. "Ben eerlijk tegen jezelf en accepteer hoe je bent. Je kunt geen verantwoordelijkheid nemen voor je seksualiteit, die heb je niet zelf uitgekozen, maar wel voor hoe je die ervaart, hoe je daar mee omgaat en welke keuzes je maakt," schreef hij onlangs in zijn recensie. Hij blijft een groot pleitbezorger voor mijn boek en zal er alles aan doen om het bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen.
Natuurlijk vind ik dat geweldig en natuurlijk doet me dat wat. Maar wat me het meeste heeft geraakt is zijn liefde voor en interesse in de medemens. Ons dorp boft met zo'n pastoor, een pastoor die midden tussen de mensen staat en voor ze klaar staat als ze hem nodig hebben. Ik heb een diep respect voor hem gekregen.