Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nog één nachtje slapen en dan is het zo ver, dan begint ons carnavalsconcert. Het MJNA over de Toppers meezing Carnavalsconcert 3.0, het openingsbal van het Astense carnaval. Dinsdag hadden we de technische doorlooprepetitie en vanavond volgt de generale repetitie. En morgenavond om 21.30 gaat het los.

De zangers, zangeressen, het combo en het A-orkest van Muziekvereniging Jong Nederland Asten staan inmiddels te trappelen om eindelijk voor het carnavalvierende publiek op te mogen treden. Er is keihard gewerkt, er wordt nog steeds keihard gewerkt, want we gaan niet voor een zeven, we gaan voor een dikke tien! Alles moet perfect zijn en het publiek moet helemaal uit zijn dak gaan. Dan pas zijn ook wij met zijn allen dik tevreden.

Morgenavond zal het eruitzien alsof het allemaal vanzelf gaat, maar vergis je niet. Het vergt opperste concentratie en veel oefenen. Dat geldt voor de zangers en zangeressen, maar zeker ook voor het orkest en het combo. De noten komen je niet zomaar aangewaaid, daar moeten de meesten van ons heel wat voor doen. Ook voor mij betekent het oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Niet alleen tijdens de repetities, maar ook heel veel uurtjes thuis. Als de dakpannen op ons dak en de stenen in onze muren konden bewegen, liepen ze elke avond in polonaise door onze tuin. Ik vraag me trouwens af, of ze die hele carnavalsmuziek inmiddels niet beu zijn, want in de tijd van de kerstliedjes klonk bij ons  de carnavalsmuziek al door het huis. Maar hoe dan ook, als het publiek net zoveel geniet van het concert, als wij hebben genoten van het instuderen, dan zit het wel snor. Dan wordt het een knalfeest.

Onder leiding van onze dirigent Antoine van Rooij wordt het vast en zeker een pracht van een feestje. En als jij daar dan ook bij bent, komt het helemáál goed! Zie ik jou ook op carnavalszaterdagavond om 21.30 uur in De Klepel in Asten? Dit mag je echt niet missen en dus zeg ik gewoon: 'tot morgenavond, alaaf!!!'