Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Woorden houden hier op! Ik weet echt niet meer wat ik moet zeggen. Zo verdrietig, zo zinloos. Willekeurige mensen, jongeren die genieten van het Londense uitgaansleven, vakantiegangers die relaxt langs de bezienswaardigheden in Londen slenteren, vaders, moeders, mensen zoals jij en ik plotseling belaagd door drie terroristen.

Waarom? In hemelsnaam waarom? Wie kan het de nabestaanden uitleggen, waarom juist zij dood moesten. Wie kan het de nabestaanden, maar ook de hele wereld en mij uitleggen wat deze drie hier mee wilden bereiken. Zouden ze het zelf hebben gesnapt, of zijn ze zo ziek van geest dat ze niet anders konden? Maar wie, of wat heeft hun geest dan zo ziek gemaakt? Zij zijn toch ook gewoon iemands zoon, zijn toch ook kind geweest, hebben op school gezeten, gewerkt, liefgehad. Misschien hadden ze een vriendin, zelf kinderen. Ze moeten toch ook gevoelens hebben gehad, maar toch kozen ze bewust voor deze daad en uiteindelijk voor de dood.

Wie kan het me uitleggen? In de naam van een god, welke god dan ook, mensen doden. Nee, dat gaat er bij mij niet in. Echt niet. Dat slaat werkelijk nergens op. Gelukkig zijn er heel veel gelovigen, van welke godsdienst ook, die dit soort daden afkeuren. Die duidelijk aangeven dat God, Jaweh, Allah, of hoe Hij ook mag heten dit zo nooit bedoeld heeft en dit zeker afkeurt. Laten we dat in ieder geval nooit vergeten. En laten we zeker niet willekeurig oordelen.

Lees het artikel in het Eindhovens Dagblad.