Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

'Loop naar de maan!' Dat hebben we waarschijnlijk allemaal weleens geroepen naar iemand die we op dat moment even helemaal niet zagen zitten. Nou ik in ieder geval wel. Nog niet eens zo heel lang geleden, moet ik eerlijk bekennen en dat voelde lekker!

Zo'n kreet slaat natuurlijk helemaal nergens op, want die persoon zal je echt niet op je wenken bedienen, maar het lucht wel even op!

Met het werkwoord lopen, kun je nog veel meer kanten op. Je kunt bijvoorbeeld gewoon een eindje gaan lopen, maar je kunt ook alles laten lopen. Je kunt de boel in het honderd laten lopen, of de kantjes eraf lopen. Allemaal zaken waarin je het werkwoord lopen gebruikt, maar telkens met een hele andere betekenis.

Je kunt rustig lopen, hardlopen, of voor de muziek uitlopen. Een blauwtje lopen, naar de pomp lopen, of in de gaten lopen. Weglopen, je schoenen inlopen, tegen iemand aanlopen, achter iemand aanlopen, bij iemand aanlopen, of een schip zien binnenlopen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je deze zin absoluut niet vindt lopen. Ik loop er dan ook over te denken om deze blog maar gewoon te laten lopen.

Alhoewel, ik zie wel hoe het allemaal gaat lopen. Je weet natuurlijk nooit hoe je leven verder zal lopen. Misschien loopt straks alles wel weer op rolletjes en ben ik blij om hier op deze aardkloot nog steeds te mogen rondlopen.

Ach weet je, hazen lopen zoals ze lopen. Ook al lopen de emoties soms hoog op, of neemt iemand een loopje met je. Laat het gaan en wacht maar gewoon rustig af hoe het afloopt.