Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Je ontmoet de liefde van je leven en het geluk lacht je toe. Liefde wordt bekroond met een prachtige dochter en het leven is één groot feest totdat… je man vertelt dat hij homo is en niet meer met jou en je dochter verder wil, maar zijn eigen leven wil leiden…

Daar sta je dan… de roze wolk van geluk en liefde is in een klap verdwenen. Een periode van vertwijfeling en rouw breekt aan..
Dit overkwam mijn dorpsgenote, Marie-Louise Klomp, en zij heeft haar gevoelens en ervaringen weggeschreven in een ontroerend boek: “omdat de natuur anders besliste…”
Een boek vol liefde, warmte en respect, maar ook een verhaal van vertwijfeling, woede, worsteling, pijn en een innerlijke strijd..
Eerlijk, open en puur geschreven. Niet om te oordelen, maar om het bespreekbaar te maken!
Soms getuigt het ook van echte liefde om elkaar los te laten en elkaar ruimte te geven om een eigen weg te gaan die leidt tot nieuw geluk. Ook al doet dit pijn en kost het heel veel tranen omdat je het zo graag anders had gezien.
Een wijze les uit dit mooie boek is: Ben eerlijk tegen jezelf en accepteer hoe je bent. Je kunt geen verantwoordelijkheid nemen voor je seksualiteit – die heb je niet zelf uitgekozen – maar wel voor hoe je die ervaart; hoe je daar mee omgaat en welke keuzes je hierin maakt.
Weet in ieder geval wat wijlen Pater van Kilsdonk sj ooit zei: “homoseksualiteit is een vondst van de Schepper”. En onze wereld heeft die veelkleurigheid van mensen nodig!

Pieter.