Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Het kan raar lopen in de wereld. Jaren probeer je om een van je grootste dromen uit te laten komen en dan plotseling, als je het helemaal niet meer verwacht, wordt die droom opeens werkelijkheid.

Uitgeverij Boekscout gaat namelijk mijn boek uitgeven.
Veel mensen in mijn omgeving kennen mijn boek 'Omdat de natuur anders besliste' al wel en hebben het waarschijnlijk al gelezen. Voordat mijn boek uitkwam, heb ik heel wat uitgeverijen het manuscript toegestuurd, maar telkens weer werd het afgewezen. Ze zagen het onderwerp, homoseksualiteit, niet echt zitten en dachten dat het weinig lezers zou trekken. Eigenlijk maakte me dat alleen maar strijdvaardiger, want ik moest en zou homoseksualiteit bespreekbaar maken. Daarom besloot ik om mijn boek in eigen beheer uit te geven. Dat werd hier in mijn regio ook inderdaad een succes. Wat was ik blij en trots. Maar mijn missie bleef helaas beperkt tot mijn eigen regio met af en toe een uitstapje naar het noorden van het land.
Ik bleef volhouden en zocht nog steeds naar een uitgeverij. Tot ik op uitgeverij Boekscout stuitte. Op hun website las ik dat zij ook beginnende schrijvers graag een kans gaven om hun boek uit te geven. Dat klonk als muziek in mijn oren en dus besloot ik om nog één kans te wagen en zond mijn manuscript in.
Twee weken later werd ik al uitgenodigd op het kantoor van Boekscout en al snel was het contract getekend. Zij zagen het onderwerp namelijk wel zitten. Op vrijdag 17 mei ziet mijn boek opnieuw het levenslicht. Dit keer onder de titel 'Homoseksualiteit is geen keuze' met als subtitel 'Als je homoseksuele man je verlaat en daarna'.
Er is dus hard gewerkt, ook door mij, want het hele manuscript moest ik nog eens kritisch doornemen. Daarnaast heb ik heel wat mensen aangeschreven om toestemming te vragen of de uitgeverij een eenmalige promotiemail van mijn boek mag sturen, want ja, er moet natuurlijk wel reclame worden gemaakt. Al diegenen die toestemming hebben verleend, wil ik daarom nogmaals heel hartelijk bedanken. Binnenkort zie je de mail voorbijkomen en zien jullie ook meteen hoe mooi de cover van mijn boek is geworden. Want een plaatje is het, dat is zeker. Boekscout weet wel hoe je de lezer moet verleiden. Ik ben supertrots en dankbaar. Mijn missie kan weer doorgaan.
(De hergeboorte van mijn boek is ook de reden waarom mijn boek op dit moment tijdelijk niet leverbaar is.)