Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Wat is het inmiddels al lang geleden dat jij uit de kast kwam, vlak na de geboorte van onze dochter. Inmiddels zijn we vele jaren ouder en wijzer en zelfs al grootouders.

Dat het voor ons beiden een moeilijke en verdrietige tijd was, moge duidelijk zijn, maar we hebben ons er allebei enorm goed bovenop geknokt. We leiden allebei een gelukkig leven met onze dochter en haar gezin als spil in onze levens.
Maar wat was jij teleurgesteld, en nu druk ik me nog voorzichtig uit, toen je hoorde dat ik een boek over deze moeilijke tijd uit ons leven had geschreven en het ook daadwerkelijk uit ging brengen. Wat ik ook zei, niets kon je geruststellen en al snel had je een beeld in je hoofd waarin ik je aan de hoogste schandpaal had genageld. Het voorstel om het boek te lezen, wees je, jammer genoeg, meteen van de hand.
Maar als je even stil had gestaan bij de periode voordat je me opbiechtte dat dit niet jouw leven was, dan had je geweten dat ik je nooit en te nimmer in een kwaad daglicht zou plaatsen. Daarvoor was onze tijd samen te mooi en heb ik je leren kennen als een ontzettende lieve, eerlijke man die voor me door het vuur ging. Zo iemand zou ik nooit bewust pijn doen, net zo min als jij mij bewust pijn zou doen. Ook niet in die moeilijke tijd.
Inmiddels is het boek al door velen gelezen en is het boek ook al vele malen beoordeeld door de lezers. Altijd wordt er dan gesproken over de liefdevolle en integere manier waarop het boek is geschreven. En nooit, maar dan ook nooit word jij beoordeeld als de boze echtgenoot die het allemaal heeft verkloot.
We hebben, achteraf gezien, allebei een moeilijke tijd met glans doorstaan en allebei, samen met de mensen die ons lief zijn, hopelijk nog een lange en mooie toekomst in het verschiet.
 
Marie-Louise.