Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Terwijl de regen hier met bakken uit de lucht komt vallen, zit ik met mijn hoofd nog op het prachtige Cyprus. Ik voel de zon weer branden op mijn witte velletje, dat langzaam maar zeker een paar tinten donkerder wordt. Ik ruik de geur nog van de prachtige bergen en zou me zo weer onder kunnen dompelen in die allesomvattende stilte daar. Wat een rust, wat een prachtige natuur, wat een lieve mensen...

Komt het omdat we op vakantie zijn, of zijn de mensen daar op Cyprus echt veel meer relaxt dan wij hier in ons koude kikkerlandje? Niemand schijnt daar haast te hebben. Niemand loopt daar als een gestreste kip rond, ook niet wanneer er bij de supermarkt een lange rij bij de kassa staat. En niemand die zich druk maakt, omdat hij even wat langer moet wachten. Kom daar hier maar eens om. Hier zie je al gauw chagrijnige gezichten als mensen niet meteen worden geholpen.

Op Cyprus lijkt iedereen ook tevreden met wat hij heeft. Of dat nu de eigenaar is van een groot hotel, of de tuinman in het park. Geen klanten in de winkel? Geen probleem. De winkeleigenaar gaat lekker buiten op een stoel zitten en geniet van het zonnetje, terwijl hij een babbeltje maakt met zijn buurman. Zo zou het leven moeten zijn. Gewoon met zijn allen genieten van de dingen om ons heen, in plaats van er met een sneltreinvaart aan voorbij te lopen.

Maak eens een praatje met je buren, als ze tenminste niet op hun werk zijn, en kijk eens in alle rust om je heen. Wedden dat je dingen ziet die je eerder nooit zijn opgevallen. Dat mooie geveltje, die heerlijk ruikende bloemenstruik, of die ene buurtbewoner die altijd zo eenzaam is.

Laten we eens de tijd nemen voor elkaar, juist als de wachtrij zo lang is. In plaats van te mopperen, kunnen we ondertussen even bijkletsen. Dat is in ieder geval een stuk gezelliger.

Terwijl ik in gedachten nog aan het hardlopen ben langs de branding van de zee, brengt een klap onweer me weer terug op mijn plekje achter de computer. Het sluipt er toch weer langzaam in, dat moeten, dat haasten. Maar toch ga ik het anders aanpakken. Ooit moet dat toch gaan lukken. Misschien met behulp van een mooie foto van Cyprus aan de wand...