Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wat kunnen mensen, die in het verleden ooit een eindje met me meegelopen hebben door mijn leven, soms toch nog een keer hard op mijn ziel gaan staan. Dat komt nog altijd aan als een mokerslag, ook al maken ze allang geen deel meer uit van mijn leven.

Het is me nu in korte tijd al diverse keren overkomen, dat ik deze mensen blijkbaar op hun tenen heb gestaan. Totaal onbedoeld. Alleen maar door met heel veel respect over hen te schrijven in mijn blog. Soms alleen met hun voornaam, soms onder een totaal andere naam, zodat niemand hen herkent. Uiteraard herkennen ze zichzelf wel in het stukje, omdat we die bepaalde gebeurtenis samen hebben meegemaakt.

Ik beleef zoveel mooie dingen in mijn leven, dat ik die af en toe gewoon eens wil delen. Datzelfde geldt voor mijn verleden. Ook daar heb ik prachtige herinneringen aan. Mooie gebeurtenissen die me gevormd hebben en gemaakt tot wie ik nu ben. Daar ben ik trots op. Maar ik ben ook trots op die mensen die daar een aandeel in hebben gehad. Door dat in mijn blog te verwoorden, wilde ik die voor mij belangrijke mensen even in het zonnetje zetten. Ze bedanken en ze laten weten dat ik ze nog steeds niet vergeten ben en ook niet van plan ben ze ooit te vergeten. Omdat ik er trots op ben dat ik ze ooit heb gekend.

Helaas denken enkelen van hen daar heel anders over. Jammer, want zo lijkt het er op dat ik voor hen nooit echt belangrijk ben geweest. Maar het kan ook zijn dat ik ze herinner aan een periode waar ze hard voor weg willen vluchten. Van dat laatste hoop ik van harte dat dat niet waar is, want iedere periode in je leven is de moeite waard. Of die nu supergeweldig was, verdrietig, of een periode was waarin je fouten hebt gemaakt, of verkeerde beslissingen hebt genomen.

Van mezelf weet ik zeker dat ik heel wat fouten en foutjes heb gemaakt, maar ik weet ook dat ik juist daarvan heel veel heb geleerd. Ik heb nergens spijt van en kijk nog altijd met heel veel plezier achterom.

Met de kerst voor de boeg kijk ik samen met mijn lief, mijn dochter, schoonzoon en kleinkinderen ook met heel veel plezier vooruit. Ik geniet van het leven, ook al zit het weleens tegen.

Mens durf te leven!!!