Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bij de officiële opening van de nieuwe kantine en kleedkamers van voetbalclub NWC in Asten zag ik afgelopen vrijdagavond alleen maar glunderende gezichten. Wat was iedereen trots op dit mooie bouwwerk. En dat mag ook, want het ziet er echt prachtig uit. Een mooi stukje samenwerking tussen NWC, de gemeente, de sponsors en de leden/vrijwilligers van de voetbalclub heeft zijn vruchten afgeworpen.

Onder het toeziend oog van burgemeester Vos, wethouder Jac van Bussel en NWC-voorzitter Gerard Geboers liet een trotse oud-voorzitter van NWC, Johan Janssen, als openingshandeling onder meer ballonnen los. De beide muziekkorpsen van Asten, harmonie St. Cecilia en Muziekvereniging Jong Nederland, speelden daarna enkele feestelijke marsen.

Natuurlijk mochten de aanwezigen de nieuwbouw daarna bewonderen en de oooh's en aaah's waren dan ook niet van de lucht. In de nieuwbouw vind je onder meer een prachtige grote kleedkamer met moderne douches en diverse kleinere kleedkamers, ook uitgerust met een douchegelegenheid. Een opslagruimte voor al het materiaal en zelfs een speciale ruimte waar opgedane blessures onder het toeziend oog van een fysiotherapeut kunnen worden weggetraind.  Met een lift, of de trap kan de kantine worden bereikt op de eerste verdieping. Daar staat onder meer een mooie bar met alles erop en eraan. Moderne meubels en de sfeervolle verlichting maken het plaatje compleet. Er is bovendien een groot terras en vanaf de aangrenzende overdekte galerij kan de fanatieke voetbalsupporter elke voetbalwedstrijd volgen.

Een jong voetballertje vertelde dat er in het oude gebouw niemand meer naar het toilet durfde, omdat de deur ontbrak. Ook douchen was er niet meer bij, want er kwam alleen nog maar koud water uit de kraan. Nu is hij vreselijk in zijn nopjes met zijn nieuwe onderkomen.

De gemeente en NWC mogen dan ook trots zijn op deze prestatie. Dit nieuwe gebouw is een mooi visitekaartje, zeker omdat NWC toch jaarlijks heel wat bezoekende clubs ontvangt. NWC, na zoveel jaren van praten heb je dit mooie gebouw dik verdiend.