Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Net terug van de oogarts moet ik alles toch nog even laten bezinken. Enkele weken geleden bedacht ik, onderweg naar de opticien, nog hoe mijn nieuwe brilmontuur er uit zou moeten zien. En vandaag loop ik opeens met allerlei gegevens op zak voor een oogoperatie.

Bij de opticien ontdekten ze dat mijn zicht een heel stuk achteruit was gehold. Maar ja, dat vermoedde ik al, want waarom ga je anders naar een opticien. De lieve dame die de oogmetingen deed, ontdekte wel hele grote verschillen in de sterkte van mijn huidige bril en de oogmeting. Toen viel voor het eerst het woordje staar. Zekerheid daarover had ze niet, want dat kon ze niet onderzoeken. Ze vond het ook nog nodig om mijn oogdruk te meten en die bleek plotseling toch wel erg hoog te zijn. Zonder nieuwe bril, maar met een brief stond ik even later weer buiten. Op naar de huisarts, want die lieve mevrouw adviseerde me om naar de oogarts te gaan. Ook mijn huisarts was het daar mee eens, vanwege de hoge oogdruk, en dus meldde ik me vandaag bij de oogarts.

Gelukkig viel de oogdruk vandaag erg mee, maar ze vonden wel lichte beschadigingen in mijn oog die er op konden wijzen dat mijn oogdruk al vaker te hoog was geweest. Daar schrok ik toch wel even van, maar het volgende nieuws deed dat detail even naar de achtergrond verdwijnen. De oogarts had in beide ogen een beginnende staar ontdekt, maar dan een staar die blijkbaar snel toeneemt. Nu heb ik één heel slecht oog, dat eigenlijk een sterkte van -9 heeft en daar is de staar ook al het verst gevorderd. Dat oog mag dan ook als eerste worden geopereerd. (Jippie). Maar ook mijn andere oog is de klos. Zodra de operatie van mijn eerste oog achter de rug is, wordt de afspraak alweer gemaakt voor mijn andere oog. De gemiddelde wachttijd is zes weken, dus dat is al snel. Als het allemaal meezit word ik misschien zelfs al over vijf weken geopereerd, maar het kunnen er natuurlijk ook acht worden. We wachten het af.

Ik kan het allemaal nog niet zo goed overzien, moet me ook nog even inlezen om er achter te komen wat het allemaal precies inhoudt, maar ik weet nu al wel dat ik straks een stuk beter kan zien. Mits het natuurlijk allemaal goed afloopt, maar daar ga ik wel vanuit.