Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wat een geneuzel weer over Zwarte Piet. Nu vindt meneer Geert Wilders dat ie ook maar eens een duit in het zakje moet doen. Hij wil een zwartepietenwet invoeren. Daarmee worden gemeenten die iets doen met Sinterklaas, zoals een intocht, verplicht om Zwarte Piet ook echt zwart te laten. Ook de Sinterklaasliedjes mogen volgens Wilders niet worden veranderd.

PVV-kamerlid Martin Bosma had volgens Wilders het hele weekend aan deze wet zitten werken. Ik mag toch hopen dat hij voor niets heeft zitten werken en dat er in de meeste gemeenten toch gewoon de ouderwetse, oerdegelijke, zwarter dan zwarte Zwarte Pieten rond zullen lopen. Hoe diep moet een land zinken voordat je met zo'n wet op de proppen moet komen?

Ik heb helemaal niets met Wilders, krijg zelfs de rillingen van hem, maar dit keer kan ik helemaal met hem meevoelen. Ook hij maakt zich enorm boos over het feit dat er hier in ons land enkele mensen zijn die het hele Sinterklaasfeest op zijn kop willen zetten. Alleen omdat zij 'denken' dat er racistische trekjes in zitten. "Te belachelijk voor woorden" vindt Wilders de hele discussie en daarmee ben ik het roerend eens. "Het is een kinderfeest. Dit heeft niets met racisme te maken", vindt Wilders en ook dat kan ik volmondig beamen.