Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wat was ik gisteren geschrokken van het voorpaginanieuws waar het ED mee kwam. 'Zondag half drie is nooit meer hetzelfde', kopte deze regionale krant. De foto's lieten een wat oudere voetballer zien en ik dacht meteen dat er weer een speler tijdens een wedstrijd was overleden. In gedachten was ik al bij de familie die dit tragische bericht thuis had gekregen.

Hoewel ik vind dat sportberichten in het sportkatern thuishoren, vond ik dat zo'n drama best wel op de voorpagina mocht worden vermeld. Dat daarbij de nationale dodenherdenking op pagina vier terechtkwam, vond ik wel heel erg. Maar ja, de redactie moet soms moeilijke keuzes maken, dacht ik nog.

Terwijl ik het artikel las, kwam ik tot de ontdekking dat ik het helemaal mis had. Gelukkig was er niemand overleden, maar ging het over een vijftiger die eindelijk besloten had om met voetballen te stoppen. Op zich is dit natuurlijk wel nieuws, want er zijn maar weinig senioren die nog op zo'n hoog niveau voetballen als deze man uit Sterksel. Ik begrijp daarom de redenatie van de ED-redacteuren wel om dit bericht op de voorpagina te plaatsen. Het gaat namelijk om een voetbalclub uit het kleine Sterksel, die ook nog eens kampt met de vergrijzing van haar club en die geen, of nauwelijks, nog jonge aanwas krijgt. Maar om daar dan de dodenherdenking voor naar pagina vier te verhuizen, gaat me toch een brug te ver. Ja, die dodenherdenking is er ieder jaar weer en het ED doet wel vaker geen verslag meer van evenementen die al jaren op een rij terugkeren. Zo wil ze voorkomen dat de krant saai en gezapig wordt. Een mooi streven, dat wel, maar zo'n belangrijk evenement als de dodenherdenking mag nooit in een hoekje worden weggestopt. Niet voor onze oudere medemens die de oorlog nog heeft meegemaakt, maar zeker ook niet voor de overige generaties. Opdat wij nooit zullen vergeten!!!