Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wat was het publiek enthousiast toen we gisteren een greep uit het repertoire van ons filmconcert speelden in Ommel. Het was niet alleen het publiek dat genoot tijdens ons optreden, maar ook wijzelf, de muzikanten van Muziekvereniging Jong Nederland Asten vonden het geweldig leuk om te doen. Na het concert bleek duidelijk dat zowel het publiek als de muzikanten uitkijken naar de uitvoeringen van het filmconcert op zaterdag 18 en zondag 19 oktober.

Voor het zo ver is, moeten we nog flink aan de bak, want alles moet straks kloppen. Zo mogen we in diverse passages met ons orkest flink uitpakken en mogen we zelfs forte spelen met twee f-en. Maar andere passages zijn zo broos en kwetsbaar dat we bijna fluisterzacht moeten spelen. Als je dan weet dat ons orkest zo'n zestig muzikanten telt, dan snap je als buitenstaander waarschijnlijk wel dat dat veel oefening en concentratie vergt.

De naam filmconcert zegt het eigenlijk al: we spelen nummers uit allerlei verschillende films, zoals Soldaat van Oranje, Zorro, Harry Potter, Schindler's List en James Bond. Zelfs diverse films van Walt Disney staan op het programma.

Een filmconcert zou geen filmconcert zijn zonder filmfragmenten. Dat betekent dat onze dirigent Antoine van Rooij niet alleen het orkest moet dirigeren, maar er ook nog eens voor moet zorgen dat alles mooi gelijk loopt met de filmfragmenten. Een aardig klusje dus. Pas als de muzikanten zo geconcentreerd kunnen spelen dat ze als het ware met touwtjes aan de vingers van de dirigent hangen, kun je zeggen dat de missie geslaagd is. En dat gaat lukken, dat heb ik afgelopen zondag al tijdens ons impressieconcert in Ommel gemerkt.

Dus, mochten jullie willen genieten van mooie muziek, kom dan zaterdag 18 of zondag 19 oktober naar 'bioscoop' De Klepel aan de Kerkstraat in Asten. Aanvang zaterdag om 20.30 uur en zondag om 14.00 uur. Entree vijf euro. Voor meer info: www.jnasten.nl/filmconcert/