Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Twee weken vakantie in het Zwarte Woud, wat hadden mijn lief en ik daar naar uitgekeken. Twee hele weken tijd voor elkaar. Twee hele weken lekker verwend worden in een mooi hotel, midden tussen de bergen. Twee weken lang genieten van lange bergwandelingen en bezoekjes aan nostalgische dorpjes. Twee hele weken! Wat waren ze snel voorbij.

Nu zijn we al weer enkele dagen thuis en weer hard aan het werk. Twee weken is eigenlijk niets, maar wat hebben we genoten. Prachtige wandelingen hebben we gemaakt en aardig wat steile weggetjes en paadjes beklommen. Over zonovergoten weilanden, door donkere, natte bossen met altijd dat einddoel: een prachtig uitzicht over de omgeving. Uren lopen, uren kletsen, soms ook zwijgen, mijmeren, in gedachten verzonken. Samen, alle tijd.

Een hert op het pad, vogels die het hoogste lied fluiten, tjilpende krekels, ritselende struiken. Bramen, appels, peren en pruimen plukken onderweg. Allemaal voor het grijpen. Handen en lippen blauw verkleurd van de rijpe bramen. Mijn lief plukt, ik eet. Maar er is genoeg, dus lopen we samen kauwend verder. Zwaaiend naar een boer op het veld. Maar ook uren niemand, alleen wij twee...

Wat meer drukte is er in de dorpjes in de omgeving met hun vakwerkhuisjes en knusse Konditorei. Op het menu Schwartzwalder Kirschtorte. Dat moet je een keer geproefd hebben. Een bezoekje aan het Wasserschloss brengt je naar de tijd van de ridders en jonkvrouwen. Nu drink je er koffie en serveren ze er de meest lekkere taarten. In de wat grotere stad slenteren we langs de winkels en beklimmen we de toren van de kerk. Adembenemend uitzicht, welke kant je ook uitkijkt. Krakende treden, tegenliggers, beetje manoeuvreren, lachende mensen.

Heerlijke ontbijtjes in het hotel, smaakvolle diners, geserveerd door onze gastvrouw. Glaasje wijn, kaarsje, mooie kamer, lekker bed, heerlijk slapen. Zwemmen in het binnenzwembad, saunaatje op een regenachtige dag. Koffers weer inpakken en met een gemengd gevoel weer naar huis. De vakantie zit er weer op, maar we hebben een koffer vol herinneringen mee naar huis genomen.